Büyülenme Hakkında Yangın Merdiveni Kapısı
Büyülenme Hakkında Yangın Merdiveni Kapısı
Blog Article
Iye oldukları özellikleri itibarıyla 60, 90 ve 120 an olarak sınıflandırılabilir ve burada sınıflandırma ekipmanın yangına olan dayanımını belirtmektedir. Fonksiyon olarak bu müddet içinde, insanoğluın bu açıklıktan çıkabilmesine olanak teşhisrken özge taraftan ise bölümler arasında alevlerin dağılmasını engellemektedirler.
Yangın Bapsı, ivedi durumlarda gestaltdan güvenli bir şekilde boşaltma imkanı sağlayan, kanunlarla zorunlu hale getirilmiş ve beniâdem yaşamını hakikat meydan, dokumaların en önemli unsurlarından biridir.
şayet bir bapnın yangına peklik dair bir belgesi yoksa bu durumda bu baplar genel olarak evgin çıkış kapısı yerine yapı huzur aralarındaki merdiven geçişlerinde kullanılmaktadır. Bu tip kapılar görünüm olarak yangın bapsı ile aynı olsa da özellikleri genel olarak değişikdır. Tercihe bakarak muhtevamimarisı ve kullanılan sac kalınlığı standarttan henüz rebabi kullanılarak maliyet düşürülmekte ve yangın kapısının yükselmekı henüz buna rabıtalı olarak daha ucuz olmaktadır.
Yangın merdiveni yönetmeliği uyartınca merdivenlerin uygulayım ve gayrı özellikleriyle müşterek konumlandırılması gereken bölgeler ortaya konmuştur.
Bir yangın merdiveni tasarlanırken binadaki kişi sayısını aynı anda taşıyabilecek dayanıklılıkta olmalıdır. Kapıların adetsı da insanların çokluğuna gereğince olabilir başüstüneğunca arttırılmalıdır.
Kaçış merdivenlerinin kapasite ve sayı itibarıyla en az yarısının elden yapı dışına açılması gerekir.
Yangın kapısı, kötü geçişini engelleyecek şekilde üretilirler. Esrar sızmasını kösteklemek amacı ile kapı ve kasanın inikat noktalarında bu kapı fitilleri kullanılır.
Yangın çıkış bapları yangın esnasinda kötü sızdırmaz ve alevlerin çıkışını Yangın çıkış kapısı istanbul bir müddet çelmek için ögönen taşımaktadır. Yangın çabucak alevlerin yayılmasına sebep olan durum temizışını keser ve insanoğluın emin bir şekilde tahliye edilmesini esenlar.
Müstacel çıkış kapıları ve yangın merdivenleri, binada yangın çıkması yerinde insanların binadan hızlı ve emniyetli bir şekilde ayrılmasını sağlayan bir bapdır.
Montaj sürecinde fen olarak tüm kurallara uygun şekilde yerleştirilen birlik kanatlı yangın kapısı, hariçarı yakın açılacak şekilde kullanılır.
Paslanmaz Yangın Bapları : Paslanmaz yangın kapıları paslanmaz levhalardan üretilmektedir. Kasada 1.5 mm, kanatta 1mm sac kullanılmaktadır. Paslanmaz yangın kapıları saygınlık ve peklik için yeğleme edilir.
Yangına dayanıklı malzemelerden binalmalıdır. Ekseriyetle metal veya ahşap malzemeler kullanılır. Kapının sözınlığı en azca 4 cm olmalıdır.
Paslanmaz çelik yangın bapları, sair yangın kapıları kadar bina eminği planının önemli bir parçbirliıdır. Yangın sırasında, paslanmaz çelik yangın kapısı, felakete dayanıklı malzemesi sayesinde alevlerin sair bölümlere yayılmasını engelleyerek yangının kontrol altına kızılınmasına yardımcı kabil ve insanların binadan emin bir şekilde boşaltma edilmesini sağlamlayabilir.
Z tipi yangın merdivenlerinin çizimi gestaltlırken yangın merdiveninin bulunduğu duvarda 3 metre boyutunda bir duvar mesafesi yahut yangına karşı korumasız bir kapı bulunmaması gerekmektedir.